Logo e-shopu
0
Košík
Váš košík je prázdný.
Mezisoučet
0 Kč
Přejít k pokladně

Chlorella Bio

Podporuje detoxikaci a správné zažívání. Posiluje přirozenou obranyschopnost těla. Přispívá ke zdravému vzhledu pleti. Nutričně velmi bohatý profil s vitamíny a minerály. BIO Vegan Bez lepku Složení 500 mg Chlorella BIO, vegan kapsle HPMC. Dávkování / užívání Doporučené dávkování: Doporučujeme začít na 1–2 kapslích denně... Číst více
Počet kapslí

O produktu

Co je Chlorella?

Co je Chlorella?

Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa s vysokým obsahem chlorofylu. Její bohatý nutriční profil dodává tělu potřebné živiny a vitalitu. Dále se vyhledává pro podporu přirozených očistných procesů, denní odolnosti a zdraví střev. [1, 3, 5, 7]

Má BIO kvalitu a je v veganských kapslích HPMC. Každá kapsle obsahuje 500 mg čistého prášku pro jasnou denní dávku.

Účinky Chlorelly

Detoxikace

Váže na sebe škodlivé látky a těžké kovy, čímž efektivně podporuje očistu těla. [1]

Imunita

Podporuje činnost přirozených obranných buněk, které rozpoznávají a likvidují hrozby. [2]

Trávení

Přispívá k harmonizaci střevní mikroflóry a podpoře pohodového zažívání. [3]

Krása

Vysoký obsah živin a čištění krve zlepšují kvalitu pleti, vlasů a nehtů. [5]

Další účinky Chlorelly

Další účinky

  • Chrání jaterní buňky před poškozením toxiny a podporuje tak jejich regeneraci. [4]
  • Díky obsahu chlorofylu a vlákniny přispívá k udržení zdravého krevního tlaku a cév. [6]
  • Pomáhá udržovat optimální hladinu glukózy a citlivost tkání na inzulín. [7]

Jak správně užívat Chlorellu

Doporučujeme začít s dávkou 1 až 2 kapslí denně. Ideálně dávku rozdělte mezi ráno a dopoledne. Podle reakce těla je možné dávku postupně zvyšovat, ale nepřekračujte 7 kapslí (3,5 g) za den.

Pro pohodlné užívání a minimalizaci zažívacích obtíží užívejte kapsle vždy s jídlem a zapijte je dostatečným množstvím vody.

Jak správně užívat Chlorellu?
Jak funguje Chlorella?

Jak funguje Chlorella

Mechanismus účinku je založen na schopnosti chlorelly vázat na sebe těžké kovy, což usnadňuje jejich vylučování z organismu. Tento efekt může navíc omezit pronikání těchto škodlivých látek do mateřského mléka. Dále podporuje imunitní systém zvyšováním aktivity buněk zajišťujících přirozenou imunitu a produkce imunoregulačních cytokinů, čímž přispívá k lepší obranyschopnosti. [1, 2, 3, 4]

Víte, že chlorella byla údajně podávána japonským vojákům při 2. světové válce?
Věřili, že má schopnost detoxikovat tělo, podporovat regeneraci tkání a posilovat imunitu.

Garant
Mgr. Pavel Horák
Mgr. Pavel Horák - Farmaceut, publikováno 3. 10. 2025
Zdroje
  1. Merino, J. J., Parmigiani-Izquierdo, J. M., Toledano Gasca, A., & Cabaña-Muñoz, M. E. (2019). The long-term algae extract (Chlorella and Fucus sp) and aminosulphurate supplementation modulate SOD-1 activity and decrease heavy metals (Hg++, Sn) levels in patients with long-term dental titanium implants and amalgam fillings restorations. Antioxidants, 8(4), 101. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6523211/
  2. Okada, H., Yoshida, N., Kakuma, T., & Toyomasu, K. (2018). Effect of Chlorella ingestion on oxidative stress and fatigue symptoms in healthy men. The Kurume Medical Journal, 64(4), 97–104. https://www.researchgate.net/publication/325261623_Effect_of_Chlorella_Ingestion_on_Oxidative_Stress_and_Fatigue_Symptoms_in_Healthy_Men
  3. Kwak, J. H., Baek, S. H., Woo, Y., Han, J. K., Kim, B. G., Kim, O. Y., & Lee, J. H. (2012). Beneficial immunostimulatory effect of short-term Chlorella supplementation: enhancement of natural killer cell activity and early inflammatory response (randomized, double-blinded, placebo-controlled trial). Nutrition Journal, 11, 53. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22849818/
  4. Velankanni, P., Go, S. H., Jin, J. B., Park, J. S., Park, S., Lee, S. B., Kwon, H. K., Pan, C. H., Cha, K. H., & Lee, C. G. (2023). Chlorella vulgaris modulates gut microbiota and induces regulatory T cells to alleviate colitis in mice. Nutrients, 15(15), 3293. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10421373/
  5. Bañares, C., Paterson, S., Gómez-Garre, D., Ortega-Hernández, A., Sánchez-González, S., Cueva, C., de la Fuente, M. Á., Hernández-Ledesma, B., & Gómez-Cortés, P. (2025). Modulation of gut microbiota and short-chain fatty acid production by simulated gastrointestinal digests from microalga Chlorella vulgaris. International Journal of Molecular Sciences, 26(6), 2754. https://www.mdpi.com/1422-0067/26/6/2754
  6. Bito, T., Okumura, E., Fujishima, M., & Watanabe, F. (2020). Potential of Chlorella as a dietary supplement to promote human health. Nutrients, 12(9), 2524. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7551956/
  7. Nishimoto, Y., Nomaguchi, T., Mori, Y., Ito, M., Nakamura, Y., Fujishima, M., Murakami, S., Yamada, T., & Fukuda, S. (2021). The nutritional efficacy of Chlorella supplementation depends on the individual gut environment: A randomised control study. Frontiers in Nutrition, 8, 648073. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8200412/
  8. Ebrahimi-Mameghani, M., Sadeghi, Z., Farhangi, M. A., Vaghef-Mehrabany, E., & Aliashrafi, S. (2017). Glucose homeostasis, insulin resistance and inflammatory biomarkers in patients with non-alcoholic fatty liver disease: Beneficial effects of supplementation with microalgae Chlorella vulgaris: A double-blind placebo-controlled randomized clinical trial. Clinical Nutrition, 36(4), 1001–1006. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27475283/
  9. Hosseini, A. M., Keshavarz, S. A., Nasli-Esfahani, E., Amiri, F., & Janani, L. (2021). The effects of Chlorella supplementation on glycemic control, lipid profile and anthropometric measures on patients with type 2 diabetes mellitus. European Journal of Nutrition, 60(6), 3131–3141. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33532874/